Succesvolle voorspeelavond Harp en Luit

Zaterdagavond 18 februari hield Harp en Luit Vuren weer haar voorspeelavond voor alle leden. Op deze avond kunnen de blazers van Harp en Luit en de drummers van StiX hun vaardigheden op het muzikale gebied laten horen aan ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s.

Van alle leden werd verwacht dat ze of een solo optreden of met meerdere personen een muziekstuk uitvoerden. Mooi om te zien dat de jeugd zich steeds blijft ontwikkelen en vooruitgang boekt. Ook mooi om te zien is dat volwassenen uit hun comfort-zone moeten treden en zich niet meer kunnen verschuilen in het orkest. De hele avond leverde een leuke variatie aan muziek op. Van hele rustige klassiek-getinte nummers tot ruig slagwerk. Alles kwam voorbij. Alle optredens werden door onze 3-koppige jury, Maarten van de Kolk, René Mulders en Tim Duijf, beoordeeld en de deelnemers kregen aan het eind van de avond een kort en positief jury rapport mee. Uiteindelijk waren er drie winnaars en een Wisselbeker te vergeven. De derde prijs ging naar Mika en Joris die samen een duet speelde op Bariton en Hoorn. De tweede prijs was voor Laurens van Herwijnen die op het drumstel menig oor deed trillen. De eerste prijs ging naar Femke, Jesse en Huib die een door Femke geschreven Efteling-medley hadden uitgevoerd. De wisselbeker ging dit jaar naar Gerja Kooijman en Dick Burghout. Twee schattige katten die op EsBas en Cornet het beruchte “Duet for two Cats” uitvoerden. Een zeer geslaagde avond!

Laat een reactie achter