Nieuw talent in blazersklas Harp en Luit Vuren

Elf muzikale leerlingen van christelijke basisschool Het Kompas in Vuren hebben dit schooljaar de blazersklas op hun school gevolgd. Samen met brassband Harp en Luit lieten ze aan hun familie horen wat ze de afgelopen maanden allemaal geleerd hadden. In Cultureel Centrum De Koels speelden de kinderen enthousiast mee met de brassband onder leiding van Anno Appelo.

Op CBS Het Kompas in Vuren is aan het begin van dit schooljaar gestart met een blazersklas. In samenwerking met brassband Harp en Luit maakten de leerlingen van de groepen 5, 6, 7 en 8 gedurende 6 weken kennis met een koperblaasinstrument. Ze kregen daarbij les van muziekdocent Gera van Dalen. Een groep van elf kinderen besloot om door te gaan met de muzieklessen op school. Op de kerstmarkt in december in Vuren traden ze al voor de eerste keer op. Maar tijdens dit optreden in De Koels met Harp en Luit was het resultaat van hun muzieklessen echt goed zichtbaar.

De blazersklas laat horen wat ze geleerd hebben

Het doel van deze blazersklas is enerzijds de kinderen meer plezier te laten ervaren door samen muziek te maken. Bovendien is het bespelen van een muziekinstrument goed voor hun ontwikkeling. Brassband Harp en Luit hoopt daarnaast, gelet op het voortbestaan van de 103-jarige muziekvereniging, op deze manier de jeugd ook enthousiast te maken om lid te worden. Een aantal leerlingen heeft al besloten om door te gaan met het volgen van muziekles via de muziekvereniging.

Meespelen met de Brassband, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is…..

Brassband Harp en Luit is op zoek naar jong en oud. Wil je ook een koperblaasinstrument leren bespelen of een slaginstrument? Of wil je het muziek maken weer oppakken? Loop dan eens binnen op woensdagavond tijdens de repetitie van 20.00-22.15 uur in De Koels in Vuren en informeer naar de mogelijkheden. Of kijk op onze website www.brassbandharpenluit.nl voor de contactgegevens.