Slagwerkgroep

StiX bestaat uit een jonge groep jonge, energieke slagwerkers die een spetterende drumshow neerzetten. StiX Vuren is onderdeel van Brassband Harp & Luit. StiX is als slagwerkgroep opgericht in oktober 2015 toen bleek dat het aantal slagwerkers explosief groeide. In juli 2016 heeft de slagwerkgroep de naam StiX gekregen. Deze naam werd tijdens het jaarlijkse “Zomeravondconcert” van de vereniging op ludieke wijze onthult. De slagwerkgroep neemt momenteel deel aan diverse concerten en optredens in het land en is ook al een veel gevraagde gast om verjaardagen en/of jubilea op te leuken. StiX repeteert op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur in Dorpshuis De Koels te Vuren. Wilt u ook lekker “trommelen” bij de slagwerkgroep, neem dan contact op met onze voorzitter via voorzitter@brassbandharpenluit.nl

De optredens van de slagwerkgroep vindt u in onze agenda.

 

Instructeur

Martin de Greef begon op 6 jarige leeftijd met slagwerklessen bij de plaatselijke muziekvereniging “G.M.C.” in zijn geboortedorp Geldrop. Hier heeft hij later zowel op solistisch vlak als met de slagwerkgroep en het harmonieorkest hoge ogen gegooid. Om zich verder te ontwikkelen is hij daarnaast ook lid geworden van het melodisch slagwerkensemble van “Jong Nederland” in Asten waarmee hij twee maal deel heeft genomen aan het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Na zijn middelbare school is Martin verhuisd naar Rotterdam om daar klassiek slagwerk te studeren aan het Rotterdams Conservatorium. Naast zijn reguliere klassieke opleiding heeft hij daar ook drumlessen gevolgd, en heeft hij zich ook bekwaamd op het gebied van Afrikaans en Latijns-Amerikaans slagwerk. Martin speelde slagwerk bij verschillende Nederlandse Symfonieorkesten, en speelt in binnen en buitenland. Ook is hij al jaren werkzaam geweest als percussionist bij talloze musicalproducties van “Stage Entertainment / Van Den Ende Theaterproducties”.
​Martin is, naast instructeur van StiX, op dit moment als docent en dirigent verbonden met Muziekvereniging “E.M.S.” uit Hardinxveld-Giessendam en Muziekvereniging “K.N.A.” uit Koudekerk a/d Rijn, en als docent bij Muziekvereniging “HGDK” uit Zwijndrecht,  Muziekvereniging “Prinses Juliana” uit Klaaswaal en Harmonievereniging “Barendrecht” uit Barendrecht.