Brassband

Brassband Harp en Luit

A-orkest

Het A-orkest, of gewoon de Brassband, telt ca. 35 actieve muzikanten met een gedegen muzikale opleiding. Het muziekdiploma en/of voorspel bij de dirigent is dan ook een eis voor dat men in de band mee kan spelen. Met een gevarieerd programma speelt de Brassband op elke gelegenheid passende muziek. Met het serieuze orkestwerk en begeleiding van kerkdiensten tot “lichte muziek” zoals Glenn Miller en diverse covers van popartiesten vinden we altijd wel een leuk programma. De Brassband repeteert op woensdagavond van 20:00 tot 22:30 in Dorpshuis De Koels in Vuren. Het A-orkest staat sinds augustus 2015 onder leiding van Maarten van de Kolk.

Dirigent

Maarten van de Kolk

Maarten van de Kolk (Nunspeet, 1987) kreeg zijn eerste muziek lessen bij Elspeets Fanfare Korps. In 2005 begon hij aan de vooropleiding hoorn aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle bij Petra Botma, het jaar startte hij de bachelor studie ook bij Petra Botma en later bij Fokke van Heel. Na 4 jaar studie heeft hij deze opleiding in 2010 met goed gevolg afgesloten. In 2008 begon Maarten aan de vooropleiding directie ook in Zwolle aan het ArtEZ conservatorium bij Alex Schillings. Vanaf 2010 deed hij hier de bachelor studie en studeerde hij in 2014 af. Op dit moment staat hij voor de volgende verenigingen: Elspeets Fanfare Korps, Fanfarecombinatie Juliana Concordia uit Gameren-Nederhemert, KNA Ingen en brassband Harp en Luit Vuren

Opleidingsorkest

Het leerlingenorkest van de Brassband bestaat uit ca. 12 jeugdige muzikanten in een gevarieerde leeftijd die een opleiding genieten bij Harp & Luit. Het leerlingenorkest repeteert op woensdagavond van 19:00 tot 19:45 in de Koels / Vuren. Net als het A-orkest, heeft dirigent Maarten van de Kolk ook hier de muzikale leiding.