Jubileum in corona-tijd

Dit jaar zou voor onze vereniging een fantastisch mooi jaar moeten worden, maar terugkijkend op de 1e helft moeten we helaas concluderen dat e.e.a. helaas iets anders is gelopen dan we zouden willen.

Net als de rest van de wereld hebben wij ook last van het Covid-19 virus. Zo hebben wij bijvoorbeeld van 18 maart tot 17 juni niet kunnen repeteren en ook niet kunnen spelen voor publiek. En dat is jammer in een jaar waarin je 100 wordt, want dat wil je tenslotte vieren.

Gelukkig hebben we in februari wel ons 1e jubileumconcert met jubileumreceptie kunnen houden. Daarna hebben we helaas diverse activiteiten moeten cancelen. De eerste activiteit die geen doorgang kon vinden was onze reis naar Duitsland in april. Het fijne is dat we deze reis hebben kunnen doorschuiven naar 2021 en we hopen dan ook dat deze dan wel doorgang kan vinden.
Ook erg jammer was dat onze jeugd in juni voor het eerst aan een festival mee zou doen in Elburg, maar ook dat ging helaas niet door. Het zomeravondconcert van 17 juli hebben we ook af moeten zeggen. Op zich zou dat conform de regels wel doorgang hebben kunnen vinden, maar aangezien we als muzikanten bijna 4 maanden niet hebben kunnen repeteren met elkaar en we toch wel een kwalitatief goed concert neer willen zetten, is besloten dat 2 repetities te weinig waren.

Het positieve is dat we na de zomer weer volop aan de slag mogen. Weliswaar in een wat aangepaste vorm qua opstelling. We moeten tenslotte ook aan de afstandsregels blijven voldoen. Maar de concerten worden weer gepland.
Als eerste staat er weer het traditionele Fort Concert op de agenda. Op zondag 20 september zullen wij, onder voorbehoud, weer een luchtig en gezellig concert geven op Fort Vuren aan de Waaldijk. We hebben mooi weer besteld dus dat belooft een leuke middag te gaan worden.

Dan gaan we ervan uit dat we op 21 november ons geplande jubileum-/galaconcert kunnen houden. Dit echter wel in een ietwat aangepaste vorm. Zo was het de bedoeling om die dag ook een reünie te houden voor oud-leden en zelfs een reünie-orkest te vormen. Helaas kan dat nu niet doorgaan, maar wat in het vat zit verzuurt niet en dus willen we dat doorschuiven naar 2021. Ook zal het concert een wat meer besloten karakter hebben. We kunnen door de huidige afstandsregel nu eenmaal niet zoveel publiek kwijt als we zouden willen en dus zal er enkel toegang zijn voor genodigden. Maar we beloven u, dat zodra het weer mag en kan we het concert in zullen plannen voor een groter publiek en dat waarschijnlijk in combinatie met een reünie en reünie-orkest.

Wij zien de toekomst dus met vertrouwen tegemoet en hopen u snel weer op één van onze optredens te mogen tegenkomen.