Jeugd

De jeugd is de toekomst!!

Een oud gezegde luidt “De jeugd heeft de toekomst”. Wij maken daar liever van “De jeugd is de toekomst”. Zonder jeugd heeft een vereniging namelijk op langere termijn geen bestaansrecht. Als muziekvereniging proberen wij daarom ook onze vereniging zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor jongeren. Dit doen we d.m.v. allerlei activiteiten die niet alleen muziek gerelateerd zijn. Naast de verschillende play-inn’s, jeugdmuziekdagen en muziekkampen organiseert de jeugdcommissie van Harp en Luit ook regelmatig uitjes voor onze jeugdleden zoals, bowlen, zwemmen of andere leuke activiteiten. Op deze manier willen we de jeugd enthousiasmeren voor onze vereniging.

Maar is muziek maken dan alleen maar leuk? Nee. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat muziek maken ook erg goed is voor de ontwikkeling van het kind op sociaal gebied en voor de ontwikkeling van de intelligentie van het kind. Ook versterkt het gezamenlijk muziek maken het groepsgevoel, discipline, sociale vaardigheden en emotionele vaardigheden. Tevens zorgt het voor een beter zelfbeeld.

Om een goede muzikant te worden is het noodzakelijk om lessen te volgen. Harp en Luit heeft in 2014 samen met de andere muziekverenigingen binnen de gemeente Lingewaal speciaal voor het onderwijs van onze leerlingen stichting MOL opgericht. MOL staat voor Muziek Onderwijs Lingewaal en verzorgt de lessen voor de aangesloten verenigingen uit de gemeente Lingewaal . Door het heft in eigen hand te nemen kunnen wij de lessen tegen een veel lager tarief aanbieden dan de reguliere muziekscholen. Harp en Luit bied lessen aan voor alle instrumenten die in een brassband te vinden zijn.

Geen jongeren maar wel interesse in het leren bespelen van een instrument? Uiteraard zijn ook volwassenen van harte welkom om contact op te nemen.

Wil je, of jullie kind een muziekinstrument uit de brassband leren bespelen, neem dan contact op met onze jeugdcoördinator  via jeugdcoordinator@brassbandharpenluit.nl Zij kan je op de hoogte brengen van de mogelijkheden.

Jeugdcoördinator:
Jacqueline Horsten
jeugdcoordinator@brassbandharpenluit.nl